Inlägget gjort

Dataväxt förstärker i Skåne och Halland

För att möta en ökad efterfrågan i Skåne och Halland har Dataväxt AB utökat personalstyrkan inom både GNSS-försäljning och programvaror. Från och med 1 november öppnar Dataväxt AB dessutom ytterligare ett kontor på Alnarp i Skåne.

GNSS-försäljning

Den stora efterfrågan på gårdsbesök med fokus på precisionsodling och gårdsspecifika lösningar har lett till förstärkning med ytterligare en säljare, Anders Flink. Anders är en välkänd person i regionen då han har jobbat över 10 år för Lantmännen Maskin i Staffanstorp/Skurup.

-Det känns fantastiskt bra att ha med Anders på denna satsning, säger Mattias Andersson, försäljningsansvarig på Dataväxt.
-Med den kompetens och erfarenhet som han besitter passar han perfekt in i vårt befintliga försäljningsteam.

Anders kommer att utgå från Alnarpskontoret. I området finns nu tre GNSS-tekniker och två säljare.

flink

Digitala verktyg

På programvarusidan heter det senaste tillskottet Johan Sjöblom och kommer senast från företagsrådgivning i den egna verksamheten Lönsamt Lantbruk. Johan kommer fortsatt att verka i den egna verksamheten parallellt med deltidstjänsten på Dataväxt.

– Johan har lång erfarenhet av att använda Dataväxts programvaror som rådgivare och är en viktig resurs i Dataväxts tjänsteutbud framöver, säger Johan Martinsson, marknadsansvarig på Dataväxt.

Johan kommer främst att komplettera satsningen på support och produktutveckling inom området applikationer och tjänster. Dataväxt satsar stort på nya digitala verktyg för att hjälpa kunderna att dra nytta av all den data de samlar in.

– Många gånger har man stora mängder data som skulle kunna nyttjas effektivare och även kombineras med gårdens maskiner för ett bättre resultat, avslutar Johan.dataväxt

Fortsatt rekrytering

Expansionen fortsätter och därför söker Dataväxt ytterligare två kompetenta medarbetare. Till kontoret i Grästorp efterfrågas nu en systemutvecklare samt en affärsutvecklingsassistent. Läs mer om tjänsterna på hemsidan.