Precision hela vägen till plantan

Precisionsodling börjar med ett GNSS-system i traktorn men består av mycket mer än bara raka spår. Med högsta möjliga noggrannhet hela vägen från plog till tröska, hushåller du inte bara med dina resurser, utan även jordens.

Fortsätt läsa för att lära dig mer om hur du kan utveckla ditt befintliga system och öka redskapets precision. Med våra lösningar ger du varje del av fältet rätt behandling, hela vägen ner till den enskilda plantan.

Kommunicera med ditt redskap

Seriell sektionsavstängning

Minimera överlapp och ha full kontroll på var du har sprutat, spridit eller sådd. Låt din Trimble-display kommunicera med redskapets terminal och stäng automatiskt av sektioner individuellt för att undvika överlapp och minska förbrukningen av dyra insatsvaror som växtskyddsmedel, konstgödsel och utsäde.

Variabel tilldelning

Se till att varje del av fältet behandlas på rätt sätt! Med en Trimble-display kan du kommunicera med redskapets terminal och styra vilken giva som matas ut. Ta hänsyn till historisk variation inom fältet och skapa en tilldelningsfil utifrån t.ex. fosfortal, lerhalt, eller avkastning – eller använd sensorer för att läsa av grödans status och variera givan i realtid.

Field-IQ

I de fall där redskapet inte kan kommunicera med din Trimble-display, finns Field-IQ. Genom att styra elektriska ventiler på ditt redskap kan Field-IQ kontrollera både giva och sektioner, dessutom för flera produkter och oberoende av varandra.

Vet du var ditt redskap är?

Plogstyrning

Oregelbundna fält med varierande jordart ställer ofta till problem när det gäller plöjning. Med plogstyrning till din Trimble Autopilot rätar du upp dragen samtidigt som hela ytan blir genomplöjd. Besvärliga kilar och ojämna vändtegar är ett minne blott!

När fältet rätas upp försvinner en vändteg och plöjningen blir effektivare. Dessutom plöjer du utan ansträngning även vid dålig sikt och i mörker!

Läs mer här.

Detta behöver du: