Inlägget gjort

Årets nyheter inom precisionsgödsling

Inför årets gödslingssäsong bjuder vi på flera nyheter! CropSAT har fått fler smarta funktioner för att du ska kunna gödsla din gröda bättre och vår senaste nyhet ControlMASTER styr redskapet trådlöst från din mobil eller smartphone.

dataväxt-nyheter

CropSAT-nyheter

Inför årets säsong har CropSAT utökats med flera nya funktioner! Till exempel kan du nu prenumerera på bilder över dina fält och få e-mail när nya bilder finns tillgängliga, skicka dina färdiga tilldelningskartor direkt till ditt redskap via ControlMASTER eller använda dig av ännu fler olika gödslingsstrategier, till exempel ”Kväveupptag i höstvete, DC 31-45” som har utvecklats av SLU.

Här listar vi alla olika strategier du kan använda dig av för att bestämma en kvävegiva i CropSAT:

Manuell – Här får du helt enkelt själv sätta ett värde för respektive intervall i fem steg.

Kalibrering – Använd Yara N-Tester tillsammans med appen och lägg in ett antal olika värden för din aktuella position. Minst 3 givor behövs läggas in och sedan kommer tilldelningskartan skapas automatiskt utifrån de inmatade värdena från appen.

Höstraps – Kvävegivan beräknas enligt samma modell som Svensk Raps och Jordbruksverket använder. Du fyller bland annat i förväntad skörd och mineralisering.

Proteinprognos i vete – Denna strategi visar hur proteinhalten i höstvete kommer att variera inom fälten vid skörd.

Kväveupptag i höstvete, DC 31-45 – Kartan beräknar kväveupptaget och ger vägledning vid bestämning av kompletteringsgivan.

cropsat.se finns mer information om de olika strategierna, vilka begränsningar som finns och hur de ska användas.

cropsat-logo

ControlMASTER

Med ControlMASTER styr du ditt redskap och varierar din giva över fältet – utan varken GPS, USB-minnen eller kontorsarbete. DataVäxt-appen använder Bluetooth för att trådlöst kommunicera med din såmaskin eller gödselspridare, enklare än någonsin och till en bråkdel av priset för traditionella system. Nu kan du äntligen ge din sådd och din gödsling den precision du behöver!

Controlmaster-logo