Inlägget gjort

Borgeby fältdagar

Snart är det dags för årets upplaga av Borgeby fältdagar, passande nog är det tema Lantbruksteknik! Vi hälsar dig varmt välkommen till vår monter på plats F82 den 25-26 juni.
Som vanligt bjuder vi på glass, men framför allt visar vi årets häftigaste nyheter.

Dataväxt Mobile App

Lagom till Borgeby lanserar vi DataVäxt Mobile som app! Appen har offlinestöd och fungerar även där du inte har mobiltäckning.

DataVäxt Mobile är en del av programvaran DataVäxt och möjliggör enkel hantering av skiftesinformaton och registrering av vad som sker – direkt i fält. Appen hämtar data från din skrivbordsversion av DataVäxt och det går snabbt och enkelt att komma igång!

  • Registrera fältarbeten direkt när de utförs, på flera skiften samtidigt!
  • Se bara de skiften du vill arbeta med just nu; filtrera på gröda, brukningsenhet eller GPS-position.
  • Titta på din kartinformation direkt i mobilen eller surfplattan.
  • Fyll i en komplett sprutjournal snabbt och enkelt – e-posta sedan dina rapporter direkt i fält.
  • Använd kartan för att se dina kollegors position på kartan. Planering har aldrig varit så enkelt!

Appen kommer finnas tillgänglig för nedladdning i App Store eller Google Play 25:e Juni för alla användare med aktivt DataVäxt Mobile-abonnemang.

Gödsla efter satellitbilder

Nu kan du enkelt och kostnadsfritt skapa din egen tilldelningsfil utifrån variationen inom fältet! Under säsongen 2014 kan du se satellitbilder över dina egna fält via hemsidan vegetationsindex.datavaxt.se Övertygad om att dina fält är jämna? Kom in till vår monter och utmana våra sensorer! Under 25-26 juni hjälper vi dig att skapa en tilldelningsfil över ditt eget skifte, helt gratis!

UAV

På plats finns Trimbles UX5, en UAV (Unmanned Aerial Vehicle) utrustad med en kraftfull kamera, modifierad för att fånga ljus från det nära infraröda (NIR) spektret. Bilder från en NIR-aktiverad kamera kan användas för att upptäcka bl.a. skadedjursangrepp, ogräsförekomst eller mineralbrist. Framtidens jordbruk är här!

WM-Drain

Kom och kika på den kompletta dräneringslösningen WM-Drain! I vår programvara visar vi projektering och planläggning, bl.a. genom att designa en komplett tredimensionell systemtäckdikning, enkelt och pedagogiskt! Har du sedan tid över, kan du även slänga ett öga på maskinerna som gör jobbet.

Connected Farm

Slipp USB-minnen! Skapa en trådlös anslutning mellan fältet och kontoret med hjälp av displayer, surfplattor och smartphones. Då kan du se var fordonen befinner sig på en karta, visa fordonens status, visa kartor över avkastning i realtid – kort sagt: ta kontroll över din verksamhet!

Specialerbjudande supportavtal

Specialerbjudande! Teckna ett nytt supportavtal i vår monter på Borgeby så får du med dig en sprillans ny Dataväxt GPS-portfolio. Portfolion innehåller allt du behöver veta om din GPS och hjälper dig organisera dina utskrivna manualer och dokument.